کبد چرب زمانی حادث می شود که شکستن چربی در کبد با مشکل روبرو می شود، بنابراین چربی در بافت کبد باقی می ماند که دلیل این اتفاق به روشنی معلوم نیست.طیف گسترده ای از بیماری ها و شرایط می تواند مسبب کبد چرب غیر الکلی شودوتعیین علت هر یک از آنهاکار بسیار مشکلی است. در اینجا به برخی از عوامل خطر اشاره می کنیم( مواردی که با رنگ قرمز مشخص شده در دیابت نوع 2 مهم هستند):
2.جراحی بای پس معده
3.کلسترول بالا
4.سطوح بالای تری گلیسرید در خون
5.سوء تغذیه
6.سندرم متابولیک (همچنین شامل مقاومت به انسولین)
7.چاقی
8.کاهش وزن سریع
9.سموم و مواد شیمیایی، مانند آفت کش ها
10.دیابت نوع 2
11.بیماری ویلسون
واما داروهایی که می تواند تولید کبد چرب کند:
همچنین عامل”ژنتیک” هم می تواند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد. به عنوان مثال،کبد چرب غیر الکلی در میان مردان هندی شیوع بیشتری دارد. دو جهش ژنیتیکی احتمالا مسبب این بیماری خواهد بود.
یکی از وظایف کبد، متابولیسم چربی هاست. کبد توسط سطح انسولین کنترل می شود وتغییر عملکرد آن به سطح انسولین وابسته است. وابستگی عملکردکبد به انسولین به شرح ذیل میباشد:
بعد از خوردن غذا سطح قند خون افزایش می یابد و در بدن باعث ترشح انسولین از لوزالمعده به خون می شود. انسولین گلوکز را از خون جذب می کند و در اختیار سلول قرار می دهد (اکثر سلولها از گلوکز برای تهیه انرژی استفاده می کنند). وقتی سطح قند خون افت می کند تولید انسولین نیز کاهش می یابد. کاهش انسولین خون،پیامی به کبد ارسال می کند که ذخایر گلیکوژن را به گلوکز تبدیل کند و جهت حفظ عملکرد بدن در طول شب یا بین وعده های غذایی گلوکز را به داخل خون بفرستد.اگرچه درکبد افراد دیابتی گلوکز به صورت نرمال تولید نمی شود. کبد نمی تواند به طورمستقیم سطح گلوکز خون را تشخیص بدهد. بنابراین اگر کمبود انسولین ایجاد شود یا کبد حضور انسولین را تشخیص ندهد (مقاومت به انسولین)، کبد تصور می کند بدن به گلوکز بیشتری نیاز دارد حتی اگر سطح گلوکز خون در حد بالایی باشد. به همین دلیل است که سطح قند خون افراد دیابتی حتی زمانی که چیزی نمی خورند بالا می رود به عنوان مثال قند خون بالا در صبح ناشتا. هنگامی که کبد پر از گلیکوژن است گلوکز مازاد دریافتی را برای ذخیره طولانی مدت بدن از چربی به اسید چرب تبدیل می کند. اسیدهای چرب و کلسترول به عنوان بسته های چربی جمع آوری و از طریق خون در سراسر بدن پخش می شوند. بیشتر چربی در بافت چربی ذخیره می شود. این یک دلیل برای افزایش چاقی در دیابت نوع 2 است. در کبد چرب به جای فرستادن چربی به سلولهای چربی سلولهای کبد بیش از حد چربی را ذخیره می کنند.در نتیجه بیمار به کبد چرب مبتلا می شود.. پیشرفت بیماری منجر به آسیب های جدی تر(ضربه دوم) می شود که در نهایت به استئاتوزکبدی و التهاب کبدی می رسد. استرس اکسیداتیو، عدم تعادل هورمونی و اختلالات میتوکندری علل بالقوه ضربه دوم محسوب می شوند.

توجه داشته باشید مکمل روغن ماهی می تواند هم به بهبود کلسترول و هم به بافت التهابی کمک کند.
منبع: وب سایت انجمن دیابت آمریکا American Diabetes Association