آلودگی مواد غذایی سالیانه جان بسیاری از مردم را می گیرد. مواد غذایی می تواند حاوی انواع باکتری ها ی مضر، ویروس ها، انگل ویا مواد شیمیایی باشد که مسئول بیش از 200 بیماری، اعم از اسهال تا سرطان را شامل می شود. مقاومت میکروبی، تغییرات در تولید مواد غذایی جدید، توزیع و مصرف آن از جمله تهدیدات جدید مواد غذایی محسوب می شود. اهمیت ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره مورد بررسی قرار بگیرد. ایمنی مواد غذایی مسئولیتی مشترک و همه جانبه است از کشاورزان و تولید کنندگان تا فروشندگان و مصرف کنندگان.
1. تمیز نگه داشتن مواد غذایی
2.جدا سازی مواد غذایی خام از پخته
3. طبخ کامل موادغذایی
4.نگه داشتن غذا در درجه حرارت مناسب
5.استفاده از آب و مواد اولیه سالم
میکروب های منتقله از غذا می تواند منجر به اسهال شدید تا عفونت های بسیار خطرناک مثل مننژیت، ناتوانی های بلند مدت وحتی مرگ شوند.
برخی از پاتوژن های مواد غذایی شامل سالمونلا، کمپیلوباکتر و اشریشیا کولی از شایع ترین و خطرناکترین میکروب های مواد غذایی محسوب می شوند. اشریشیا کولی با شیر غیر پاستوریزه، گوشت پخته و میوه و سبزیجات تازه در ارتباط است. استفاده بی رویه و نادرست از آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت در برابر باکتری ها شده و این یکی از تهدیدات اصلی طب مدرن است.
برخی از انگل ها مثل کرم آسکاریس یا ژیاردیا از طریق آب یا خاک وارد زنجیره غذایی می شوند و باعث آلودگی محصولات کشاورزی می شوند.
یکی از تهدیدات مواد غذایی برای سلامتی سموم و آلاینده های زیست محیطی است. فلزات سنگین از جمله سرب، کادمیوم و جیوه باعث آسیب عصبی و کلیه می شود. آلودگی فلزات سنگین در مواد غذایی به طور عمده از طریق هوا، آب و خاک رخ می دهد. بنابراین سازمان بهداشت جهانی از طریق 5 کلید به آموزش سالم تر کردن مواد غذایی پرداخته و به همین منظور لازم است تا این سازمان با سازمان جهانی غذا و کشاورزی و دیگر سازمان های بین المللی جهت کنترل ایمنی مواد غذایی همکاری نزدیکی داشته باشد.
منبع: وب سایت سازمان بهداشت جهانی World Health Organization