خانه » دانستنی های دیابت » آیا افراد دیابتی دچار مشکلات جنسی می شوند؟!

آیا افراد دیابتی دچار مشکلات جنسی می شوند؟!

در آمریکا نزدیک 24 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند که از بین آنان 12 میلیون مرد هستند و متاسفانه بسیاری از آنان نمی دانند در معرض افزایش خطر حملات قلبی، سکته مغزی، کوری، بیماری و قطع عضو هستند و همچنین شرایطی که روی سلامت جسمی، جنسی و روانی آنها تاثیر می گذارد. اکثر این مردان و همسرانشان درباره کاهش سطح تستوسترون آگاهی ندارند و با علائمی مثل افسردگی، اختلال در نعوظ و خستگی روبرو هستند در نتیجه ناامید و بی انگیزه می شوند. افراد دیابتی می توانند با مراجعه به متخصصین این امر و دریافت رژیم غذایی مناسب و تمرینات ورزشی از عوارض این بیماری بکاهند. مردان مبتلا به دیابت نوع 2 احتمالا کمتر از زندگی خود لذت می برند و به گفته آنان بیماری دیابت یک نکته منفی در زندگی آنان است. دانستن و افزایش اطلاعات و آگاهی کمک بیشتری به مدیریت بیماری آنان می کند.
اگر شما به دیابت نوع2 مبتلا هستید 2برابر بیشتر احتمال کاهش تستوسترون در شما وجود دارد.

علائم کاهش تستوسترون میتواند شامل:

    کاهش میل جنسی
    اختلال درنعوظ (ED)
    کاهش توده بدون چربی بدن
     خلق افسرده
     کمبود انرژی

چنانچه شما شاهد کاهش میل جنسی یا کمبود انرژی هستید حتما با پزشک مشورت کنید که با یک آزمایش خون ساده میزان سطح تستوسترون شما را مشخص کند. شما می توانید با مراجعه به متخصص غدد یا اورولوژی به بهبود خود کمک کنید.

روابط جنسی تاثیر بسیار مهمی در زندگی زناشویی دارد و دیابت می تواند اثرمخربی روی این روابط داشته باشد. توجه داشته باشید زنان دیابتی ممکن است به علت افسردگی یا نوسان قند خون که می تواند در آنها احساس خستگی و زودرنج بودن ایجاد کند و همچنین خشکی واژن، مقاربت دردناکی داشته باشند. البته این مشکلات برای تمام افراد دیابتی اتفاق نمی افتد. لذت نبردن از روابط جنسی باعث ناراحتی فرد می شود و در نتیجه ممکن است خودتان یا همسرتان را سرزنش کنید، یا احساس عصبانیت و افسردگی کنید و این موضوع صحبت کردن با همسرتان را سخت می کند. اضطراب وافسردگی نیزاز دیگر مواردی است که می تواند باعث کاهش و رغبت در روابط جنسی شود.  بهتر است برای رفع مشکل خود با متخصصین این موضوع صحبت کنید.

برنامه ریزی خانوادگی

چنانچه تصمیم دارید بچه دار شوید  قبل از اقدام حتما با تیم پزشکی یعنی پزشک و مشاور صحبت کنید و از میزان قند A1C ، فشار خون، سلامت قلب، کلیه، سیستم عصبی و چشم های خود مطلع باشید. اگر شما در حال حاضر برای کنترل دیابت خود قرص مصرف می کنید ممکن است در دوران بارداری برای محافظت از جنین مجبور به مصرف انسولین باشید. شما باید قبل از بارداری و تا زمان به دنیا آمدن نوزاد قند خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید و این امر احتمال تولد کودک نارس و یا بزرگتر از حد نرمال را کاهش می دهد. همچنین با پایین نگه داشتن قند خون احتمال نقایص مادرزادی را کاهش می دهید.

برای کنترل وضعیت، قند خون خود را در زمان دوره پریود یادداشت کنید زیرا که قند خون شما در این دوره می تواند افزایش یا کاهش پیدا کند. نواسانات قند خود را در این یک هفته یادداشت کنید و با متخصصین مربوطه در میان بگذارید.
در دوران یائسگی به علت تغییرات سطح هورمون، قند خون نیز می تواند نوسان داشته باشد. برخی از علائم یائسگی و دیابت مانند گرگرفتگی، دمدمی بودن و یا از دست دادن حافظه کوتاه مدت مشابه هم هستند؛ بنابراین دانستن کامل این علائم مهم و ضروری می باشد تا مبادا جای هم اشتباه گرفته شود.

منبع: وب سایت انجمن دیابت آمریکا  American Diabetes Association

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

9 + یک =

bigtheme