اگر شما به دیابت نوع2 مبتلا هستید 2برابر بیشتر احتمال کاهش تستوسترون در شما وجود دارد.
علائم کاهش تستوسترون میتواند شامل:
چنانچه شما شاهد کاهش میل جنسی یا کمبود انرژی هستید حتما با پزشک مشورت کنید که با یک آزمایش خون ساده میزان سطح تستوسترون شما را مشخص کند. شما می توانید با مراجعه به متخصص غدد یا اورولوژی به بهبود خود کمک کنید.
روابط جنسی تاثیر بسیار مهمی در زندگی زناشویی دارد و دیابت می تواند اثرمخربی روی این روابط داشته باشد. توجه داشته باشید زنان دیابتی ممکن است به علت افسردگی یا نوسان قند خون که می تواند در آنها احساس خستگی و زودرنج بودن ایجاد کند و همچنین خشکی واژن، مقاربت دردناکی داشته باشند. البته این مشکلات برای تمام افراد دیابتی اتفاق نمی افتد. لذت نبردن از روابط جنسی باعث ناراحتی فرد می شود و در نتیجه ممکن است خودتان یا همسرتان را سرزنش کنید، یا احساس عصبانیت و افسردگی کنید و این موضوع صحبت کردن با همسرتان را سخت می کند. اضطراب وافسردگی نیزاز دیگر مواردی است که می تواند باعث کاهش و رغبت در روابط جنسی شود. بهتر است برای رفع مشکل خود با متخصصین این موضوع صحبت کنید.
چنانچه تصمیم دارید بچه دار شوید قبل از اقدام حتما با تیم پزشکی یعنی پزشک و مشاور صحبت کنید و از میزان قند A1C ، فشار خون، سلامت قلب، کلیه، سیستم عصبی و چشم های خود مطلع باشید. اگر شما در حال حاضر برای کنترل دیابت خود قرص مصرف می کنید ممکن است در دوران بارداری برای محافظت از جنین مجبور به مصرف انسولین باشید. شما باید قبل از بارداری و تا زمان به دنیا آمدن نوزاد قند خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید و این امر احتمال تولد کودک نارس و یا بزرگتر از حد نرمال را کاهش می دهد. همچنین با پایین نگه داشتن قند خون احتمال نقایص مادرزادی را کاهش می دهید.
منبع: وب سایت انجمن دیابت آمریکا American Diabetes Association